کمپرسور سردخانه ها
با وظیفه متراکم نمودن گاز در انواع مختلفی مانند تناوبی ،پیستونی، خطی و هرمتیک ارائه می شود.
نقشه کارکرد سردخانه آمونیاکی با پیشرفت تکنولوژی بر پایه مراحلی است که گاز آمونیاکی در سیکل تبرید طی می کند.
از مبرد آمونیاک در طراحی سردخانه های استفاده میشود که پتانسیل بالایی برای ذخیره سازی دارند و محیط سردخانه متراژ بزرگی دارد طرز کار به این صورت است که ابتدا گاز آمونیاک به درون کمپرسورهای اینورتر مانند اسکرو یا اسکرال شارژ می شود هر سیکل با ۲ تا ۴ دستگاه کمپرسور تجهیز می شود. برای پایین آوردن دما و فشار گاز آمونیاک از کویل حرارتی یا مبدل حرارتی پوسته لوله استفاده می گردد. به طریقی که سیال مبرد از درون لوله خارج شده و بعد توسط جریان آب خنک می شود سپس در مرحله بعد سیال آمونیاکی اشباع شده از یک شیر انبساط عبور میکند و از آب خنک شده توسط سیال آب در اطراف کویل حرارتی برای سرمایش محیط سردخانه استفاده میشود.
در سردخانه های فریونی سیکل تبرید تراکمی به گونهای است که کمپرسور متراکم شده و بعد مبرد با فشار بالا و فاز گاز وارد کندانسور میشود و دمای آن کاهش پیدا می کند و از حالت گاز به مایع تبدیل می شود اما فشار ثابت است. مبرد وارد مخزن ریسیور مخزن جمع آوری مایع می شود. و در این حالت به لوله مویی میرسد که در اثر افت فشار شدید به حالت بخار کامل و گاز در می آید که در این شرایط اواپراتور توسط برودت ایجاد شده گرمای سالن را به خود جذب می کند و به خارج از سالن انتقال میدهد.
سیکل سردخانه آمونیاکی شبیه به کارکرد سردخانه های فریونی میباشد و دارای ادواتی مانند کمپرسور، کندانسور ، رسیور تانک، اواپراتور و عامل انبساط است. اما عضوی که نقشی متفاوت ایجاد می کند پمپ مبرد می باشد.
مزیت سیستم آمونیاکی نسبت به سیستم های فریونی بازدهی بالا، قیمت پایین تر ،مناسب برای سیستمهای تبریدی با ظرفیت بالا می باشد .
تاسیسات حرارتی و برودتی سردخانه آمونیاکی از افتخارات مجموعه هنردوست در کشور می باشد.
خدماتی چون اجرای کمپرسورها ی آمونیاکی، روغن کاری در سیستم های آمونیاکی ،روش های تغذیه اواپراتور در سردخانه های آمونیاکی، اصلاح عملکرد قطعات و تجهیزات، بهبود در روند عملکرد سوپاپ های کنترل ،سوئیچ های کنترل، سیستمهای دیفراست قابل اجراست.
لوازم و اجزای سیکل تبرید سردخانه آمونیاکی نیز ارائه می گردد:
کمپرسور سیلندر پیستونی
از سیلندر پیستون، میل لنگک سوپاپ های ورود و خروج گاز ،کارتر روغن ،فیلتر روغن، پمپ روغن و خنک کن روغن تشکیل شده است
سپراتور
وظیفه آن جدا کردن فاز بخار از مایع ها، حفاظت از کمپرسور در جلوگیری از ورود مایع مبرد به آن، ایجاد تناسب فشار در مدار خود، ایجاد توان موتوری از طریق پمپاژ مایع به اپراتور ها می باشد.
کمپرسور اسکرو
یک یونیت کمپرسور اسکرو از اجزای الکتروموتور، مخزن جدا کننده روغن از گاز ،فیلتر روغن، کوپلینگ، یونیت کنترل ساخته شده است.
مخزن رسیور
دریافت و نگهداری مایع تقطیر شده از کندانسور و نگهداری مبرد برای تغذیه سپراتور بر عهده آن است
کندانسور
وظیفه آن تقطیر گاز خروجی از کمپرسور به وسیله انتقال حرارت به محیط می باشد
اواپراتور
با تبخیر مبرد سبب جذب حرارت از محیط می شود.
ابتدا مبرد توسط کمپرسور از قسمت کم فشار سیستم مکیده شده و به قسمت پر فشار کمپرس میشود، در اثر فشار مبرد داغ شده و به صورت گاز داغ در می آید و از آنجا به اویل سپراتور میرود، در آنجا روغنی که همراه مبرد از کمپرسور خارج شده جدا می شود و بعد از اینکه به سطح معینی رسید فلوتر باز شده و روغن را به کمپرسور برمیگرداند.
مبرد داغ هم به سوی کندانسور میرود و در آنجا خنک میشود و به صورت مایع با دمای محیط تبدیل می گردد و به ریسیور می زند بعد پس از عبور از شیر اکسپنشن به صورت اسپری داخل اواپراتور تزریق می شود و به علت فشار ناگهانی در این قسمت مبرد به جوش می آید و گرمای اطراف خود را می گیرد و باعث می شود لوله ها و فین های اواپراتور سرد شود.
بعد فن الکتریکی هم هوای داخل سردخانه را از لای فین ها عبور می دهد و هم باعث می شود هوای داخل سردخانه سرد شود.
سپس مبرد به صورت بخار اشباع شده در آمده و به سمت کمپرسور میرود. سیکل همین گونه ادامه پیدا می کند تا دمای اتاق سردخانه به اندازه تنظیمی برسد.